Decentralized Finance DeFi Capital Distributed Network

Duurzaam beleggen in Blockchain

Op basis van de Sustainable Development Goals

 

Lid Worden

Veilig, duurzaam en verantwoord beleggen in blockchain

Wij willen dat blockchaintechnologie een vorm krijgt die duurzaam is en houdbaar in de toekomst.

Maar dat kost tijd. Het kan even duren voordat bij nieuwe technologie de meest doeltreffende vorm is ontwikkeld. Tot die tijd kunnen er elementen in zitten die niet duurzaam zijn. Een goed voorbeeld hiervan bij blockchaintechnologie is het proces dat we kennen als 'mijnen'.

Deze methode heeft hoogstwaarschijnlijk een grote bijdrage aan de productie van CO2. Wij willen negatieve effecten van blockchain technologie tegengaan dus we hebben een methode ontwikkeld om dat te doen. Zo weten we zeker dat we duurzaam beleggen in blockchaintechnologie.

Wat is de impact van blockchaintechnologie?

Sustainable Development Goals

Wij geloven dat de impact van blockchaintechnologie nog niet goed herkend en erkend wordt. Er zijn veel meer positieve kanten aan blockchain dan negatieve. Wij staan achter de SDG's van de Verenigde Naties en doen ons best om elke belegging in blockchain daarop af te stemmen.

De volgende SDG's zijn vooral goed van toepassing op wat wij doen:

Blockchain economic growth

Blockchain innovation

 

 

 

 

8: Blockchaintechnologie heeft nu al vele honderden banen mogelijk gemaakt. De duizenden nieuwe functies als ontwikkelaar, zoveel nieuwe start-ups. Het is zonder twijfel een noodzakelijke factor voor verdere economische groei.

9: Dit is nu precies wat blockchaintechnologie is. Een innovatie die nieuwe financiële infrastructuur mogelijk maakt voor vele verschillende industrieën. Zowel industrieën die bezig zijn met vermogensbeheer, maar ook zeker vele anderen.

Lees hier meer over blockchain en de SDG's in onze blog over mining, CO2 en de SDG's.

Blockchain sustainable development goals

Sustainable Development

De Sustainable Development Goals zijn een collectie van 17 doelen uiteengezet door de Verenigde Naties. De SDG's zijn deel van resolutie 70/1 van de United Nations General Assembly 2030 agenda. 

Wij zijn DeFi — Een blockchain fonds voor

sustainability

Blockchaintechnologie is in zijn huidige vorm misschien nog een paar jaar verwijderd van het echte potentieel, maar zelfs nu is er een enorme impact in een verscheidenheid aan gebieden.

Wij vinden het nodig om een raamwerk te maken dat het mogelijk maakt voor ons om impact te kunnen meten. De drie 'Key Performance Indicators (KPI) zijn: impact op het milieu, economische impact en sociale impact.

Autonomy investing in Blockchain Finance
Impact van blockchain op het milieu

Het is bekend dat blockchaintechnologie negatieve kanten heeft. Er zijn met name zorgen over de energieconsumptie van Bitcoin, of algemeen het proces dat bekend staat als 'mijnen'. Dit is een zorg die die we willen wegnemen.

Decentralized Finance Economic Impact
Economische impact

Wij willen een idee hebben van de effecten die specifieke blockchainbedrijven hebben op economisch gebied, specifiek voor individuen. Vervolgens willen we meten wat dit zegt over de beleggingen die we doen.

Decentralized Finance Social Impact
Sociale impact

Wij zijn er zeker van dat er een enorme sociale impact aan het plaatsvinden is door blockchaintechnologie. Met name de decentrale economie als een nieuwe manier om interactie te hebben met vermogen heeft nu al een impact op vele levens. Zie wat van onze voorbeelden.

Verantwoord investeren in blockchaintechnologie

Als er negatieve effecten zijn door onze investeringen, dan zijn wij daar verantwoordelijk voor. Bitcoin en Ethereums effect op het milieu is bekend en kunnen we dus ook compenseren.

Impact van blockchain op het milieu

Misschien is het onze generatie maar als er negatieve effecten bekend zijn, dan is het toch vanzelfsprekend dat we er wat mee doen? Wij willen de negatieve effecten van blockchain niet negeren.

Wat is mijnen nu precies? Mijnen is het proces waarmee transacties in een blockchain worden opgeslagen en versleuteld. Dit is ook het proces waarbij mensen die een bijdrage leveren aan deze versleuteling beloond worden door middel van Bitcoin (of een andere cryptomunt waar ze aan bijdragen).

Dit proces vereist energie in de vorm van rekenkracht. Dit komt omdat transacties in een blockchain pas worden versleuteld en opgeslagen wanneer iemand er moeite voor heeft gedaan in de vorm van een wiskundige berekening. Daarom heet het proces ook 'proof of work'.

Er moet gewerkt worden om een blockchain te maken, en het werk is een wiskundige berekening, en hoe meer rekenkracht (en dus energie) hoe sneller de berekening gedaan is en er een beloning komt.

Een direct gevolg is dus het gebruik van een enorme hoeveelheid energie. En het opwekken van deze energie heeft CO2-productie tot gevolg. Dit is precies wat we willen gaan compenseren.

Decentralized Finance Blockchain

Mijnen

Grote fabriekshallen vol met videokaarten. Dit hebben we de afgelopen jaren steeds meer zien opkomen in de hele wereld.

De totale energie die nodig is voor het mijnen van Bitcoin is nu zelfs meer dan een land als Oostenrijk.

Energiegebruik van bitcoin compenseren

Volgens de 'Bitcoin Energy Consumption Index' is de totale CO2 die geproduceerd wordt door het Bitcoinnetwerk jaarlijks meer dan 26KT.

In het geval van Bitcoin (omdat er meer dan één project is die mijnen toepast) kunnen we de CO2 per transactie uitrekenen. Dit is op dit moment ongeveer 290kg CO2 per transactie. Dit is een enorme vlek op de reputatie van de technologie en op wat het kan betekenen voor de wereld.

DeFi Capital gaat elke transactie die C02-uitstoot tot gevolg heeft compenseren.

Dit betekent dus niet alleen transacties die we doen met de blockchain van Bitcoin, maar ook die van Ethereum of welke 'proof of work' blockchain dan ook. Het fonds houdt bij hoeveel transacties we doen, rapporteert jaarlijks en compenseert aan het eind van de looptijd van het fonds.

Blockchain global impact

Investeren in blockchain zonder milieuschade.

Word onderdeel van DeFi Capital en ontdek hoe je een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van blockchaintechnologie.

download brochure

Economische impact van blockchain

Wij verwachten dat blockchaintechnologie een grote impact heeft op het leven van individuen. Met name individuele financiën. Wij zijn helemaal voor het mogelijk maken dat mensen hun financiën volledig in eigen beheer hebben.

Helemaal vrij zijn in financiële besluitvorming, aannemen of uitrekken van een lening, sturen en ontvangen van kapitaal, maar ook identiteitsmanagement, zijn allemaal zaken die een enorme impact hebben. Om een beeld te krijgen van deze ontwikkelingen monitoren we in ieder geval de volgende data voor de beleggingen die we doen:

  • 1. Gemiddelde aan transacties per dag
  • 2. Unieke adressen
  • 3. Hoeveelheid vermogen gestuurd
  • 4. Totale waarde in applicaties