Decentralized Finance DeFi Capital Distributed Network

Blockchain in ontwikkeling

Hier zijn een aantal voorbeelden die duidelijk maken dat blockchaintechnologie zich aan het verweven is met onze economie.

Deze blockchainontwikkelingen bieden kansen

Grote bedrijven, banken en start-ups zijn aan het experimenteren met blockchaintechnologie. Net als wij heeft de wereld zich gerealiseerd dat er zich een enorme kans gepresenteerd heeft met blockchain en Bitcoin. We willen een paar belangrijke ontwikkelingen laten zien.

Samsung Blockchain

Samsung heeft officieel aangekondigd dat ze blockchaintechnologie gaan gebruiken.

EEA - Ethereum Enterprise Alliance

Ethereums samenwerking met de grootste bedrijven.

Deloitte

'Global Blockchain Survey' met resultaten over de hoeveelheden grote bedrijven die van plan zijn te investeren.

Morgan Stanley

Bitcoin, cryptocurrencies & blockchainonderzoek dat laat zien dat er al veel initiatieven lopen.

Samsung blockchain

Samsung Blockchain

Adoptie op het wereldtoneel

Ongeveer een half jaar geleden heeft Samsung aangekondigd ondersteuning aan te bieden voor blockchain en crypto op de nieuwe Samsung Galaxy S10. Nu is het ook zo ver dat Samsung hun eigen ontwikkelde Blockchain Software Development Kid heeft gelanceerd. Nu kunnen ontwikkelaars door middel van deze software nog makkelijker oplossingen maken met blockchaintechnologie.

Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om beveiligingsoplossingen voor het beheer van cryptovaluta te maken. Verder heeft het alle belangrijke functies zoals het doen van transacties en interactie met slimme contracten. Een belangrijk feit van deze ontwikkeling is dat Samsung gebruikt maakt van de Ethereum blockchain voor de integratie met deze slimme contracten.

Bekijk de introductie hier:

Decentralized Finance DeFi Capital Distributed Network

EEA - Ethereum Enterprise Alliance

Er gebeurde een belangrijke blockchainontwikkeling toen in 2015 Vitalik Buterin Ethereum lanceerde. Hoewel Bitcoin ontworpen was als blockchain voor een digitaal betaalmiddel is Ethereum ontworpen als een blockchain waarop men 'slimme contracten' kan programmeren. Dat zijn programmeerbare contracten die automatisch uitvoeren met de beveiliging en privacy van een blockchain.

De echte bevestiging van hoe belangrijk Ethereum aan het worden was kwam begin 2017 met de lancering van de Enterprise Ethereum Alliance. Met de grootste bedrijven uit de industrie zoals JP Morgan, ING, Santander, UBS, Credit Suisse, Microsoft en BP als oprichters. Dit maakte meteen duidelijk dat het een grote stap was voor het toen pas 2 jaar oude Ethereum.

Deze alliantie begon actief onderzoek en testen uit te voeren om te zien hoe Ethereum in te zetten is voor bedrijven. Dit was een enorme bevestiging voor Ethereum en voor de ontwikkeling van blockchain.

Ethereum: de wereldcomputer

Bekijk deze korte video over Ethereum en zie de potentie zelf!

Deloitte’s 2018 Global Blockchain Survey

Deloitte heeft een onderzoek gedaan onder 1000 directeuren over zeven landen die bedrijven hebben met meer dan 500 miljoen aan omzet. De vragenlijst ging over de staat van blockchaininvesteringen en het beeld dat ze hebben van de technologie. Wat duidelijk was is dat het grootste deel van de bedrijven al investeren of beginnen met investeren in blockchainapplicaties. Wat ook naar voren kwam is dat er verwacht wordt dat de technologie uiteindelijk op grote schaal toegepast gaat worden. Klik hier voor het rapport van 2018 en hier voor het rapport van 2019.

Decentralized Finance Blockchain global impact

Morgan Stanley

Morgan Stanley heeft in 2018 een rapportage gemaakt genaamd: Update: Bitcoin, Cryptocurrencies & Blockchain. Hierin identificeren ze verschillende spelers in de financiële sector die blockchainontwikkelingen overwegen. Er is veel activiteit over een breed scala aan toepassingen. Lees het zelf hier.

Blockchain global developments

 

 

Blockchain developments

JP Morgan

JP Morgan heeft een eigen blockchain ontwikkeld die volledig gebaseerd is op Ethereum.

Het project, Quorum, moet er voor zorgen dat er intern op een privénetwerk met blokchain geëxperimenteerd kan gaan worden.

Lees meer

 

Blockchain developments Amazon

Amazon

Amazon biedt zijn klanten nu een nieuwe dienst genaamd 'Amazon Managed Blockchain'. Dit is een volledig door Amazon beheerde blockchain die het mogelijk maakt met een paar klikken je eigen blokchain te realiseren. Amazon zorgt voor de basis van het netwerk en zegt dat het automatisch kan opschalen tot vele duizenden applicaties.

Lees meer
Blockchain developments Fidelity

Fidelity

Fidelity, de vijfde grootste fondsbeheerder in de wereld met een beheerd vermogen van 2460 miljard dollar, lanceerde een opzichzelfstaand bedrijf genaamd 'Fidelity Digital Assets'. Dit bedrijf is toegewijd om digitale producten aan institutionele investeerders aan te bieden. Ze handelen en bieden opslag en advies.

Lees meer

Deze blockchainontwikkelingen zijn slechts een fractie van wat er gaande is.

Elke dag komen er nieuwe initiatieven, projecten en innovaties bij die de technologie een stap verder helpen.

Hoor het ook van anderen

Want laten we eerlijk zijn: blockchain kunnen we niet meer negeren.

 • Blockchain citaat Christine Lagarde
  Distributed ledger technologies like cryptocurrencies and digital assets are shaking the system.
  Christine Lagarde
  President van de Europese Centrale Bank
 • Blockchain citaatVitalik Buterin
  Whereas most technologies tend to automate workers on the periphery doing menial tasks, blockchains automate away the center. Instead of putting the taxi driver out of a job, blockchain puts Uber out of a job and lets the taxi drivers work with the customer directly.
  Vitalik Buterin
  mede-oprichter van Ethereum
 • Blockchain citaat Lloyd Blankfein
  Still thinking about Bitcoin. No conclusion – not endorsing/rejecting. Know that folks also were skeptical when paper money displaced gold.
  Lloyd Blankfein
  CEO van Goldman Sachs
 • Blockchain quote Edmund Moy
  Bitcoin, and the ideas behind it, will be a disrupter to the traditional notions of currency. In the end, currency will be better for it.
  Edmund Moy
  38e Directeur van de United States Mint
 • Blockchain quote Bill Gates
  Bitcoin is a technological tour de force.
  Bill Gates
  oprichter van Microsoft, filantroop